Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кривавий теракт у мечетях Нової Зеландії: затриманий здійснив обидва напади

  • 16.03.2019, 14:29
  • 581

Окружний суд Крайстчерча залишив обвинуваченого у вбивстві і стрільбі в мечеті у Новій Зеландії 28-річного Брентона Тарранта під вартою до 5 квітня.

Про це в суботу, 16 березня, повідомило видання Television New Zealand, передає «Кореспондент».

Зазначається, що засідання тривало лише близько хвилини. У залі суду Таррант «не показав каяття і під час фотозйомки демонстрував нацистські жести».

Поліція Нової Зеландії повідомила, що відповідальність за обидва напади на мечеті Крайстчерча несе одна людина — Таррант.

«Зараз ми вважаємо Тарранта відповідальним за обидва напади. До дати наступного засідання суду йому будуть висунуті нові звинувачення, проте, які саме, визначатиме слідство», — заявив комісар поліції Нової Зеландії Майк Буш.

Він також наголосив, по всій країні посилюється присутність поліції, в тому числі в мечетях і на громадських заходах, а в Крайстчерч додатково прибули 125 офіцерів.

Нагадаємо, 15 березня після денної молитви кілька людей увірвалися у дві мечеті новозеландського міста Крайстчерч і почали стрілянину.

За останніми даними, жертвами нападу стали 50 осіб.

Поліція затримала чотирьох осіб: троє чоловіків і одну жінку. Головним підозрюваним є 28-річний австралієць Брентон Таррант. Напередодні він опублікував маніфест, у якому пояснив свої дії помстою за теракт у Стокгольмі, влаштований ісламістами у 2017 році.

Вбиваючи людей у мечеті, чоловік вів відеотрансляцію того, що відбувається, у соцмережі.

Схожі новини