Передплата 2024 ВЗ

Вперше за своє президентство Трамп ветував рішення Конгресу

  • 16.03.2019, 09:31
  • 521

Президент США Дональд Трамп вперше наклав вето на рішення Конгресу, який відхилив декларацію американського президента про надзвичайну ситуацію на південно-західному кордоні країни.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на АР.

Очікується, що найближчими тижнями Трамп накладе своє друге вето через резолюцію Конгресу, спрямовану на зупинення підтримки США у боротьбі коаліції під проводом Саудівської Аравії в Ємені. Резолюція була схвалена після вбивства журналіста Джамала Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі.

Конгрес — це федеральний законодавчий орган США, який складається з двох палат — Палати представників та Сенату.

Нагадаємо, раніше Трамп ввів режим надзвичайного стану у Сполучених Штатах, щоб отримати більше грошей для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Згідно із американським законодавством, надзвичайний режим надає президенту додаткові повноваження для боротьби з кризовими ситуаціями. Саме ці повноваження дозволять обійти Конгрес, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

14 березня контрольований республіканцями Сенат США відхилив декларацію Дональда Трампа про надзвичайну ситуацію на південно-західному кордоні країни.

Коаліція з 16 штатів США судиться з адміністрацією президента Дональда Трампа щодо його рішення оголосити надзвичайну ситуацію для залучення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Неурядова організація Public Citizen подала позов до суду в Вашингтоні, вимагаючи від імені трьох землевласників у Техасі та групи з охорони навколишнього середовища, заблокувати оголошення надзвичайного стану.

Схожі новини