Передплата 2024 «Добра кухня»

Спатимемо на годину менше: коли Україна переходить на літній час

  • 16.03.2019, 09:13
  • 615

Україна навесні традиційно переходить на літній час, тобто стрілки годинника переводять на годину вперед. А це означає, що спати українці будуть на 60 хвилин менше.

Про це пише УНІАН.

Коли й о котрій переводять годинники в Україні

У 2019 році годинники на літній час переведуть в останню неділю березня — з 30 на 31 число о 03:00. Особливо уважними варто бути тим, хто планує у цей день подорож — 31 березня весь транспорт буде курсувати вже за літнім часом.

Перехід на літній час: як підготуватися та пережити

Вважається, що перехід на літній час викликає більші проблеми зі здоров'ям, ніж на зимовий, адже людям доводиться спати на годину менше й адаптуватися до таких змін. Медики радять, щоб уникнути депресій і загострення хронічних хвороб або станів, починати готуватися до переведення годинників заздалегідь.

Так, за 14 днів до переходу на літній час намагайтеся прокидатися раніше, більше відпочивати, відмовитися від жирної важкої їжі та алкоголю. За тиждень до переведення годинників відмовтеся від інтенсивних тренувань, уникайте перевтоми.

Не затримуйтеся на роботі та не беріться за важкі види діяльності.

Пийте більше води та трав'яного чаю, мінімізуйте вживання кофеїну. Як мінімум за годину до сну відкладіть всі гаджети.

Щоб прокинутися наступного дня відпочилими, лікарі радять прогулюватися перед сном, приймати теплу ванну або займатися медитацією. Це — чудовий спосіб зняти напругу та втому.

Схожі новини