Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Світоліна прининила боротьбу за путівку в фінал Індіан-Уеллсі

  • 16.03.2019, 08:55
  • 484

Українська тенісистка Еліна Світоліна програла у трьохсетовому протистоянні з Б’янкою Андрееску (Канада) за путівку в фінал турніру WTA Premeier Mandatory BNP Paribas Open в американському Індіан-Уеллсі.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на btu.org.ua.

Суперниці провели на корті 2 години і 12 хвилин. Світоліна зі старту вийшла вперед з двома брейками (3−0), але далі шість геймів у свій актив записала канадка. Дівчата обмінялися брейками на початку другої партії, після чого українка програла лише один гейм до кінця сету.

Андрееску стартувала з брейка у вирішальній партії і вела 3−1, Світоліна рахунок зрівняла, але захистити свою подачу їй не вдалося (4−3 на користь суперниці). Українка не скористалася потрійним брейкпоінт у восьмому геймі, а потім вже на своїй подачі відіграла один матчбол.

У затяжному десятому геймі Андрееску відіграла три шанси на брейк для Світоліної і зуміла скористатися своїм четвертим матчболом, щоб оформити путівку в фінал. Для канадки це другий поєдинок і друга перемога в Турі над суперницею з топ-10 рейтингу.

Суперниця Андрееску у фінальному матчі визначиться в поєдинку Анжелік Кербер — Белінда Бенчіч.

Вихід в півфінал дозволить Еліні Світоліній повернутися в топ-5 рейтингу (поразка Кербер гарантує українці 4-е місце). Андрееску, яка цей турнір починала на 60-му рядку, завдяки результатам в Каліфорнії потрапить в топ-35, а титул дозволить їй зайняти місце в топ-25.

Схожі новини