Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко доручив збільшити зарплатню гірсько-штурмовим бійцям на 23%

  • 15.03.2019, 16:51
  • 685

15 березня Закарпаття відзначає 80-річницю проголошення Карпатської України. І сьогодні президент Петро Порошенко перебуває з візитом на Закарпатті.

Про це повідомляється на офіційному сайті президента

Під час свого візиту глава держави заявив, що доручає міністру оборони Степану Полтораку підняти грошове забезпечення для гірсько-штурмових бійців на 23% і прирівняти їх до бійців підрозділу десантно-штурмових військ.

Також президент наказав вжити заходів для поліпшення інфраструктури військових містечок, будівництва нових сучасних житлових фондів для бійців гірсько-штурмових бригад. Для цього він запропонував залучити сили Державної спеціальної служби транспорту.

«Відповідні накази доручаю підписати сьогодні», — заявив президент.

Порошенко заявив, що як президент і Верховний головнокомандувач, пишається героїчними земляками закарпатців — воїнами 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та 27-го окремого прикордонного загону імені Героїв Карпатської Січі.

Також під час урочистостей з нагоди 80-річчя незалежності Карпатської України президент нагадав, що нащадки карпатських січовиків здобули безсмертну славу у боях з агресором на Сході нашої країни. «Чотирьом з бійців 128 бригади — Сергію Шапталі, Василю Зубаничу, Олександру Капушу та Олегу Довгому присвоєно звання Герой України. Олександру та Олегу, на жаль, посмертно», — повідомив глава держави.

Президент згадав і бійця 128-ї Закарпатської бригади — Вадима Свириденка, який є взірцем стійкості і нестримної жаги життя. «Сьогодні Вадим допомагає ветеранам війни на Сході проходити реабілітацію, повертає їх до мирного життя, робить багато добрих справ для України», — розповів Порошенко. П

Схожі новини