Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля посольства Росії у Києві встановили меморіал Нємцову

  • 15.03.2019, 17:32
  • 735

15 березня біля посольства Росії у Києві встановили меморіальну дошку та відкрили сквер імені російського опозиціонера Бориса Нємцова. Чотири роки тому його вбили у Москві.

Новий сквер розташований на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту, повідомляє Главком.
Відкрили меморіальну дошку донька політика Жанна Нємцова та мер Києва Віталій Кличко.

«Мабуть, головне питання, яке багато кого цікавить, чому саме в Києві відкривається меморіал на честь мого батька? Бо він, справді, був великим другом України. Найголовніше, мені здається, що його трагічна доля тісно пов'язана з тими подіями, які відбувалися і відбуваються в Україні», — каже пані Нємцова.

Міський голова додав, що рік тому площу імені Нємцова у Вашингтоні відкрили теж біля російського посольства. Згодом так само зробили у Вільнюсі.

«Нємцов жорстко критикував дії Російської Федерації щодо України, засуджував анексію Криму, заявляв про присутність російських військових на Донбасі. Він був людиною, яка підтримувала і вболівала за нашу державу, яка бажала Україні успіху», — каже Кличко.
Він нагадав, що досі замовників вбивства Нємцова не встановили.

«Але ж ми знаємо, що це було політичне вбивство і кому заважав Борис Нємцов. Цей сквер буде кожного дня нагадувати російському посольству про тих людей, які борються за правду, за демократію і справедливість, за майбутнє своєї країни», — висловився він.

Як повідомляється, ідея встановити пам'ятну дошку біля посольства РФ належить Фонду ім. Бориса Нємцова. Її макет розробили російські архітектори.

Схожі новини