Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уряд ініціює переговори з МВФ щодо скасування підвищення цін на газ у травні

  • 15.03.2019, 12:35
  • 634

Україна обговорить з Міжнародним валютним фондом можливість скасування травневого підвищення ціни на газ.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає телеканал «Прямий».

Він нагадав, що 14 березня глава правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв повідомив, що ціна на газ для населення з квітня буде вищою за ринкову.

«Вони кажуть, що сьогодні можна уникнути подальших підвищень … Тому я сьогодні доручу «Нафтогазу України» разом з Міністерством фінансів почати робочу дискусію з Міжнародним валютним фондом, щоб врегулювати це питання і не допустити підвищень газу, грунтуючись на пропозиції «Нафтогазу України», — сказав Гройсман.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів України 19 жовтня 2018 року прийняв постанову про поетапне підвищення ціни на газ для населення з листопада. Згідно з документом, з 1 листопада ціна на газ для населення зросте на 23% до 8 550 гривень/тис. куб. м. Наступний етап підвищення запланований на 1 травня 2019 року, коли ціна підвищиться приблизно до 10 тис. гривень.

З 1 січня 2020 року ціна газу для населення зрівняється з ціною для промислових споживачів за умови передоплати до періоду поставки і становитиме близько 12 тис. гривень.


Схожі новини