Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Авіакатастрофа в Ефіопії: Boeing аномально стрімко набирав швидкість

  • 15.03.2019, 11:13
  • 772

Літак Boeing 737 MAX 8 Ethiopian Airlines, який розбився в Ефіопії, одразу після зльоту почав аномально швидко набирати швидкість.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на джерело, знайоме з переговорами капітана з диспетчером, передає Укрінформ.

«Капітан приреченого літака Ethiopian Airlines зіткнувся з надзвичайною ситуацією майже одразу після зльоту з Аддіс-Абеби, через три хвилини з панікою у голосі він просив дозволу (у диспетчера — ред.) повернутися, коли літак почав аномально прискорюватися», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, літак кілька разів змінив висоту на сотні метрів.

За словами джерела, в момент коли до диспетчерів звернувся капітан Boeing 737 MAX 8, вони координували посадку двох інших бортів. Диспетчери вирішили затримати два рейси, які готувалися до посадки, щоб звільнити смугу, однак борт не встиг і не зміг повернутися.

Співрозмовник видання зауважив, що диспетчери дійшли висновку, що у літака виникла надзвичайна ситуація ще до того, як до них звернувся його пілот.

Як повідомляв Укрінформ, в результаті катастрофи літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, що сталася 10 березня у Ефіопії, загинули громадяни понад 35 країн, зокрема, 21 співробітник ООН.

Боїнг Ефіопських авіаліній вилетів до Найробі (Кенія) з Аддіс-Абеби (Ефіопія) о 8:44 ранку за місцевим часом і вже за шість хвилин втратив зв’язок з диспетчером. Катастрофи зазнав новий літак однієї з останніх модифікацій, Boeing 737 MAX 8.

Схожі новини