Передплата 2024 ВЗ

Вихідця з України підозрюють у найгучнішому освітньому скандалі у США

  • 15.03.2019, 08:58
  • 1 105

Виходець з України може бути замішаний у гучному скандалі у США із шахрайством при вступі до престижних вузів.

Ігор Дворський з Вест Голлівуд, як повідомляють американські ЗМІ, брав участь у схемі, яку називають найбільшою освітньою аферою в історії країни, повідомляє Голос Америки.

Дворського звинувачують у тому, що він брав хабарі та надавав сприяння зі складанням іспитів, результати яких враховувались при вступі до престижних вузів країни. Водночас, публікація на сайті Beverly Press від 2010-го року, відзначала, що повний тезка обвинуваченого Ігор Дворський є освітянином у США. Згідно зі статтею, у 2010-му році Ігор Дворський працював у школі, яку створила його мати Еліна, яка «довгий час працювала в освіті в Україні». Ймовірно, може йтись про ту саму особу. Сайт школи, створеної Дворською, переправляє на сайт West Hollywood College Preparatory School. Місцем роботи Дворського обвинувачення вказує West Hollywood Test Center.

Як відомо, Міністерство юстиції США у вівторок звинуватило понад 30 заможних людей, у тому числі дві телезірки, у виплаті хабарів за можливість їхніх дітей навчатися у престижних університетах. Про це повідомляє видання The Washington Post. Згідно зі звинуваченнями, абітурієнти нечесно складали іспити, а також їх нібито приймали в університети як спортсменів, якими вони не були, пише видання.

Звинувачення також висунуто: особам, на яких було покладено власне прийом екзаменів, результати, яких враховувались при ухваленні рішення щодо вступу до університетів; спортивних тренерів, яких звинувачують у фабрикації спортивних досягнень абітурієнтів (у США спортивні успіхи можуть полегшити вступ особи до університету, якщо у ньому приділяється особлива увага розвитку певного виду спортуприм. ГА), та радникам зі вступу до університів. Останнім закидають, що вони координували весь процес.

Учасники та організатори схеми допомагали вступити до престижних вузів США, включно з Єльським університетом та Університетом Південної Каліфорнії.

Як відзначає видання The New York Times, в центрі скандалу перебувають організації Edge College & Career Network та Key Worldwide Foundation, які, за твердженнями обвинувачення, діяли спільно. Вони буцімто допомагали студентам махлювати на іспитах, та платили хабарі спортивним тренерам, які могли сприяти вступу до університетів.

Схожі новини