Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Північний потік-2» підриває безпеку Європи, — міністр енергетики США

  • 15.03.2019, 08:35
  • 567

Президент США Дональд Трамп та його адміністрація продовжують рішуче виступати проти реалізації у Європі проекту російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив міністр енергетики США Річард Перрі на інавгураційній міністерській зустрічі Трансатлантичного партнерства з енергетичної співпраці, інформує посольство України в США у своєму Facebook.

«Будівництво „Північного потоку-2“ не буде сприяти диверсифікації маршрутів постачання енергоресурсів до Європи, натомість сконцентрує дві третини російських поставок газу до ЄС. Це зробить Європу істотно більш вразливою», — заявив Перрі.

Голова міністерства енергетики США поставив будівництво «Північного потоку-2» та «Турецького потоку» у єдиний ряд з російськими кібератаками та дезінформаційними кампаніями, зазначивши, що це «не є поведінкою відповідальною нації».

Перрі додав, що США підтримують зусилля європейських країн щодо мінімізації їхньої залежності від единого постачальника енергоносіїв, особливо з урахуванням здатності такого постачальника використовувати енергію у якості механізму для отримання політичних переваг.

Схожі новини