Передплата 2024 «Добрий господар»

Мовний закон гальмують «російські гастролери у Раді» — Кириленко

  • 14.03.2019, 15:55
  • 723

Віце-прем'єр-міністр В’ячеслав Кириленко закликав опозиційних депутатів не уповільнювати розгляд поправок до законопроекту № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

На цьому Кириленко наголосив у відповідь на висловлювання народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Василя Німченка, повідомляє Укрінформ.

«Не вам, регіоналам, вказувати мені, де мені бути і чим мені займатися. Ваш вождь Янукович розікрав країну, запросив сюди путінські війська і втік, ваш прем'єр Азаров розкрав країну і втік, прокурор Пшонка розкрав і втік. І ви тепер будете вчити нас усіх, як нам приймати закон про українську мову? Ви за три дні жодної правки нормально не сформулювали. Тому в мене до вас порада: зніміть свої всі поправки — не смішіть український народ, не уповільнюйте розгляд, вам не вдасться зірвати прийняття закону про українську мову», — зауважив урядовець.

Присутній у залі засідань Ради під час розгляду «мовного» законопроекту Кириленко взяв слово після того, як Німченко під час обговорення поправок до законопроекту, посилаючись на законодавство про захист мов національних меншин, висловив побажання, щоб Рада не перетворювалася на фестиваль, апелюючи до віце-прем'єр-міністра.
«Хай фестивалить на Євробаченні — дофестивалились!» — сказав Німченко.

У відповідь на це Кириленко поспівчував нардепу, що співачка Maruv не представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі та назвав його таким же російським гастролером.

«Я співчуваю вам, що ваша подруга не поїхала на Євробачення. Співчуваю. Але як каже НСТУ, відмовилась їхати на Євробачення на користь гастролей у Росії. Як казали древні греки, подібне прагне подібного: от ви точно такі самі російські гастролери, тільки ваші гастролі не там на майданчиках, а у Верховній Раді», — підкреслив Кириленко.

Як відомо, Верховна Рада 14 березня продовжує розгляд у другому читанні законопроекту 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Станом на 12:00 розглянуто 347 поправок до «мовного» законопроекту.

Схожі новини