Передплата 2024 «Добра кухня»

«Матіос вантажить особисто»: 1100 томів справи «вертолітних податківців» передають до суду

  • 13.03.2019, 19:23
  • 1 143

Більше тисячі томів справи екс-податківців часів президентства Віктора Януковича, коли міністром доходів і зборів був Олександр Клименко, вантажать в столичний суд.

Про це 13 березня повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, про закінчення слідства стало відомо 13 березня під час спільного брифінгу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Юрія Луценка, головного військового прокурора Анатолія Матіоса та заступника голови Нацполіції — начальника департаменту захисту економіки Ігоря Купранця.

Під час засідання ТСК щодо розкрадань у ЗСУ Луценко уточнив, що йдеться про Печерський суд Києва.

«Матіос зараз особисто вантажить томи в Печерський суд. Можу навіть надати фотографії», — сказав Луценко.

За словами Авакова, розслідування тривало 9 місяців і 18 днів, справу розслідували 500 правоохоронців.

«Ми маємо 1209 томів доказів діяльності злочинної організації, яка систематично розкрадала Україну в часи Януковича», — уточнив Аваков.

Також, міністр додав, що у справі відбулося 4 тисяч судових засідань, суд виніс 2 тисяч рішень.

Генпрокурор заявив, що за час слідства заарештувати майна злочинців на 700 млн гривень, в тому числі 10 будинків, 20 квартир і 20 земельних ділянок, 19 нежитлових приміщень, 1000 вагонів.

Водночас Матіос вважає, що вироки ми «побачимо не швидко».

«Думаю, ми побачимо вироки не швидко, але ті ж самі, як і по колишньому президенту Януковичу», — додав Анатолій Матіос.

У справі злочинної організації на чолі з Клименком є 52 підозрювані, їх звинувачують у причетності до розкрадання державного бюджету.

Нагадаємо, масштабна спецоперація із затримання учасників податкових схем Януковича-Клименка проходила в травні 2017 року. До її проведення було залучено понад 2 тисячі правоохоронців, з них 1700 поліцейських, зокрема — 1100 оперативників Департаменту захисту економіки Нацполіції, а також 500 військових прокурорів. У рамках кримінальних проваджень проводилося понад 450 одночасних обшуків на території 15 областей. В липні 2017 року відбувся другий активний етап спецоперації — опис та блокування майна, придбаного на гроші викраденні із держбюджету колишніми податківцями. Було проведено 151 обшук.

Схожі новини