Передплата 2024 ВЗ

Екс-радник Папи Римського отримав 6 років тюрми за сексуальне насилля над дітьми

  • 13.03.2019, 13:30
  • 506

Католицький кардинал Джордж Пелл, один з найвищих посадовців Ватикану, засуджений до шести років в’язниці за сексуальне насилля над дітьми.

Таке рішення виніс суд в австралійському Мельбурні, повідомляє ТСН із посиланням на CNN.

77-річний Пелл ніяк не реагував, коли суддя Пітер Кідд оголошував вирок. Суддя сказав, що напад священнослужителя на своїх жертв був «зарозумілим», додавши, що кардинал напав на хлопчиків з «бездушною байдужістю до страждань жертв».

Після винесення вироку одна з жертв кардинала заявила, що йому важко «заспокоїтися на цьому результаті».

«Для мене немає спокою. Я роблю все можливе для того, щоб тримати себе і свою сім'ю разом», — сказав він через свого адвоката.

Захисники Пелла раніше заявляли, що оскаржать рішення суду. Апеляційний суд має розглянути справу на початку червня.

Джордж Пелл — колишній старший радник Папи Римського Франциска та екс-скарбник Ватикану, він був третьою людиною у Католицькій церкві. Присяжні визнали його винним в одному випадку сексуального насилля над дитиною та чотирьох випадках непристойної поведінки з дітьми, які мали місце наприкінці 1990-х.

Згідно із матеріалами суду, 1996-го року Джордж Пелл, тодішній архієпископ Мельбурна, виявив у різниці собору Святого Патрика двох учасників хору 12 і 13 років, які розпивали вино. Одного з них священик примусив зайнятися з ним оральним сексом, а потім наказав обом хлопцям виконати статевий акт.

Обвинувачення грунтувалися на свідченні одного з цих хлопців, який розповів про знущання над ним вже у дорослому віці. Друга жертва пізніше померла від передозування наркотиків, не заявлявши про жодне насилля.

Схожі новини