Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Новий шатун»: у Президента відреагували на намір Саакашвілі повернутися в Україну

  • 13.03.2019, 12:49
  • 1 035

Екс-президент Грузії та колишній голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив про намір повернутися до України 1 квітня — наступного дня після виборів Президента.

Про це він заявив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, пише gazeta.ua.

«У мене є електронний квиток на 1 квітня цього року. З Варшави я лечу до Києва, о 14:05 я планую приземлитися в Борисполі. Цей квиток я взяв, тому що впевнений: Порошенко не пройде у другий тур», — сказав Саакашвілі

Політик вважає, що в разі поразки Президента на виборах жоден прикордонник не виконає наказ не пускати його до України.

Проте в Державній прикордонній службі України не мають наміру впускати Саакашвілі принаймні до 2021 року.

«Ця особа не є громадянином України і немає підстав для його в'їзду в Україну на період до 2021 року», — сказав у коментарі ВВС News Україна речник прикордонної служби Олег Слободян.

У Петра Порошенка вже відреагували на цю заяву Саакашвілі. Зокрема, перший віце-спікер Ірина Геращенко прогнозує, що повернення в Україну Міхеїла Саакашвілі призведе до хаосу і агресії.

«Ті, хто принижували українських прикордонників і проривали Український Кордон, прагнуть реваншу, для них наш Кордон і наші захисники — це умовність, статисти», — написала Геращенко у Facebook.

Вона нагадала, як у 2014 році «на Донбасі через прорив кордонів, напад на прикордонників, яких бив озвірілий натовп, і підігрування цьому місцевих еліт, почалася війна».

«Тепер нам анонсують новий шатун на 1 квітня. Безлад, хаос й агресію. Мовляв, жоден прикордонник не посміє зупинити нову провокацію», — написала Геращенко.

Вона додала, що проти тих, для кого «український кордон фікція».

«До речі, вони навіть не мали мужності вибачитися перед українськими прикордонниками за своє свинство, неповагу до закону і агресію. Так само як зараз парамілітарні групи, що нападали на мирний мітинг, не знайшли слів вибачень перед черкащанами і постраждалими поліцейськими», — підсумувала Геращенко.

Схожі новини