Передплата 2024 ВЗ

Brexit: парламент Британії вдруге провалив угоду про вихід з ЄС

Палата громад парламенту Великої Британії вдруге відхилила угоду про вихід з ЄС, цього разу із змінами, які Тереза Мей у понеділок узгодила з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером

Проти угоди проголосував 391 депутат, за — 242.

Урядову угоду не підтримали опозиційні лейбористи, а також частина депутатів правлячої Консервативної партії та північноірландська Демократична юніоністська партія.

Внесені до угоди зміни стосувалися так званого «запасного механізму» для ірландського кордону і передбачали створення спеціального арбітражу із вирішення питання кордону між Ірландією і Північною Ірландією і підписання нової альтернативної угоди до 2020 року, тобто до кінця перехідного періоду.

Однак британські депутати вважають, що зміни не знімають усіх ризиків того, що Британія може надто довго залишатися в рамках «запасного механізму», а отже перебуватиме під юрисдикцією ЄС.

Тепер у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Президент Європарламенту нещодавно заявив, що термін виходу Британії з ЄС може бути перенесений максимум до початку липня.

Схожі новини