Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нова екологічна катастрофа: в окупованому Криму стався новий викид хімічних речовин

  • 12.03.2019, 15:15
  • 612

В окупованому Росією кримському Красноперекопську минулого тижня зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК) хлористого водню в повітрі.

Про це повідомляє «Громадське».

За даними Кримського управління з гідрометеорології й моніторингу довкілля, зафіксоване перевищення ГДК у 4,4 раза. Вміст оксиду вуглецю в повітрі Красноперекопська також перевищив ГДК у 1,06 раза.

В Армянську також зафіксували підвищення вмісту шкідливих речовин у повітрі. Вміст оксиду вуглецю перевищує ГДК у 1,04 рази, фтористого водню — у 1,8 раза.

Нагадаємо, на півночі анексованого Криму в ніч з 23 на 24 серпня 2018 стався викид невідомої речовини. Російські ЗМІ про викид повідомили лише 27 серпня. Вони також зазначили, що у зв'язку з цим утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев у місті Армянськ.

На початку вересня 2018 окупаційна влада анексованого Криму вирішила зупинити завод «Кримський титан» через неконтрольовані викиди.

Також стало відомо, що через викиди на заводі «Кримський титан» в анексованому Армянську евакуюють дітей.

Вже в жовтні 2018 року «Кримський титан» відновив роботу. Жителі Армянська і Красноперекопська повідомляли про рецидив екологічного лиха, але окупаційна влада Криму цю інформацію заперечувала.

Схожі новини