Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чотирирічна дівчинка з Британії визнана одним з наймолодших вундеркіндів у світі

  • 12.03.2019, 09:16
  • 788

Чотирирічна мешканка Великої Британії визнана однією з наймолодших володарів високого IQ у світі — 140 балів.

Про це повідомляє «Сегодня» із посиланням на Daily Mail.

Алана Джордж з англійського міста Айвер, графство Бакінгемшир, стала однією з наймолодших учасників всесвітньо відомої організації для людей з високим IQ «Менса». Зі слів її батьків, Надін та Едмунда, дівчинка ще з раннього дитинства почала проявляти високий інтерес до навчання — читати вона навчилася рано і без сторонньої допомоги. Батьки дитини досі не до кінця усвідомлюють, наскільки великий потенціал їхньої доньки.

«Вона така маленька, але вже не уявляє свого життя без навчання. Ми навіть злякалися, коли дізналися, наскільки вона розумна», — розповідає мати дівчинки.

Вона також повідомила, що подумала про високі інтелектуальні здібності дитини, коли у віці семи місяців Алана почала вимовляти перші слова, а менше ніж через рік вже розмовляла повноцінними реченнями. Самостійно читати дівчинка навчилася в три роки — тоді вона могла повністю прочитати уривки з улюблених оповідань.

Батьки звернулися до фахівців, щоб ті перевірили розумовий розвиток Алани. Виявилося, що рівень в читанні у дівчинки ідентичний рівню 7-річної дитини. Розмовляє і міркує вона як дитина у віці 6,5 років.

Алана вчиться у школі, в якій колись навчалися члени королівської родини Великої Британії. Надін ретельно стежить за навчанням дитини і прагне зробити так, щоб у дівчинки було «щасливе дитинство», як і у її однолітків.

Схожі новини