Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вбивство Гандзюк: з Мангера зняли електронний браслет і повернули закордонний паспорт

  • 11.03.2019, 14:13
  • 674

Правоохоронці зняли електронний браслет з підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера і повернули йому закордонний паспорт 6 березня.

Про це УНІАН повідомив один з адвокатів Мангера Дмитро Ільченко. За його словами, браслет зняли після того, як Шевченківський районний суд Києва відмовився подовжувати йому запобіжний захід. Ільченко також повідомив, що адвокати готують апеляційну скаргу на рішення Шевченківського районного суду Києва про відсторонення його від посади голови Херсонської облради на один місяць.

«Скаргу ми ще не подали. У нас є 14 днів на оскарження судового рішення», — сказав Ільченко.

Нагадаємо, 15 лютого Шевченківський райсуд Києва обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 3 березня з альтернативою внесення 2 млн 497 тис. грн застави. Того ж дня після внесення застави Мангер вийшов з СІЗО, а 18 лютого повернувся на роботу в Херсоні.

Дія цього запобіжного заходу завершилась 3 березня. 4 березня Шевченківський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про продовження запобіжного заходу Мангеру, а Апеляційний суд визнав законним обраний йому запобіжний захід у вигляді застави. 6 березня Шевченківській райсуд Києва відсторонив Мангера від посади голови Херсонської облради на один місяць.

Схожі новини