Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сутички із «Нацкорпусом» у Черкасах: у ЗМІ назвали імена організаторів інциденту, їх внесли до бази «Миротворця»

  • 11.03.2019, 11:58
  • 626

Правоохоронці заявляють, що за фактом подій на площі Дружби народів в Черкасах затримано двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації сутичок.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«У неділю, 10 березня, в межах розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 345 та ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, за фактом подій на площі Дружби народів у Черкасах, затримано двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, вказаних осіб затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час тривають слідчі дії, вирішується питання про оголошення даним громадянам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У поліції імена затриманих не назвали. Втім, як повідомляє OBOZREVATEL, За даними представника Нацкорпусу Костянтина Мірошниченка, були затримані голова місцевого осередку «Національного корпусу» Дмитро Кухарчук та член організації Євген Свиридов .

«Дмитра Кухарчука, Женю Свиридова та інших активістів „Національного корпусу“ затримали після вчорашньої акції. Прийняли жорстко, розбили автомобілі, зараз проводять обшуки без свідків», — зазначив він.

Увечері 10 березня в Нацкорпусі також заявили про зникнення 7 своїх членів.

«Їм розбили авто й із застосуванням сили викрали. Поліція повідомляє лише про двох затриманих, удома в яких проходять обшуки — Дмитро Кухарчук та Антон Братко. Де інші 5 осіб ми не знаємо, тому говоримо про викрадення. Водночас їхні авто перебувають на території райвідділу», — йдеться на сторінці організації у Facebook.

Тим часом, Дмитра Кухарчука та Євгена Свиридова внесли до бази сайту «Миротворець», повідомляє «5 канал». «Миротворець» називає Дмитра Кухарчука організатором нападу на поліцейських 9 березня. «Провокатор. Організатор замовних проплачених мітингів і маніфестацій під націоналістичними гаслами», — йдеться в профілі Кухарчука на сайті.

Крім того, в перелік сайту внесли голову молодіжного крила відділення «Нацкорпусу» на Черкащині Івана Хижняка та активіста Ігоря Зайчука. Останній, як стверджується, раніше працював в поліції охорони. У повідомленнях «Миротворця» в Facebook йдеться про необхідність «захищати нашу нову поліцію». Користувачів просять допомогти ідентифікувати учасників сутички 9 березня.

Схожі новини