Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Щоб не платити за комуналку»: у Рівному кілька десятків людей облаштували житло над гаражами

  • 11.03.2019, 12:35
  • 3 083

На вулиці Курчатова у Рівному розміщені 85 гаражів. А над ними звели житлові приміщення з балконами.

Замість квартири — гараж. Кілька десятків рівнян облаштували собі житло над гаражними приміщеннями. Надбудували кімнати, балкони та повисаджували квіти. Підвели на територію і комунікації. Про це повідомляє «5 канал».

На вулиці Курчатова у Рівному розміщені 85 гаражів. А над ними звели житлові приміщення з балконами. Висять супутникові антени. На вікнах вазони з квітами. Одні мешкають тут давно, інші — лише на етапі будівництва.

«Люди облаштували, щоб не платити за комуналку, вода, каналізація тут є, і тому живуть. На нашій лінії дві сім'ї живе, і там чотири — всього шість. Ще один чоловік он третій поверх добудував, хотів жити, але щось у нього не склалося», — розповідає підприємець Володимир.

Більшість місцевих мешканців неговіркі. Двері не відчиняють або ж відмовляються від коментарів. Чоловік, який не захотів називати своє ім'я, підтверджує: є люди, які мешкають у гаражному кооперативі постійно.

Чоловік каже: «Ви думаєте, тут живуть від доброї волі, від хорошого життя? Це гаражний кооператив і тут люди не живуть, а відпочивають. У кожного є приписка, ми не ухиляємось від сплати за воду та світло. У кожного є каналізація».

В управлінні державного архітектурно-будівельного контролю кажуть: люди можуть жити у приміщенні над гаражем, але зареєструвати самобуд неможливо.

«У гаражному кооперативі точно нереально. Ми всі розуміємо розмір гаража, який буде 6 на 7 чи 4. По-друге, гаражний кооператив має цільове призначення земельної ділянки, де неможливо розміщувати житлову забудову», — говорить начальник міського управління Державного архітектурно-будівельного контролю Микола Дядюсь.

А юрист Віктор Шабанов пояснює: «Вони не можуть зареєструвати це житло. Вчинити будь-які дії з відчуження-купівлі-продажу або перевести в стан житлового приміщення».

Але людей, які мешкають над гаражами, це не зупиняє. Будівництво житлових приміщень тут триває.

Схожі новини