Передплата 2024 «Добра кухня»

В авіакатастрофі літака в Ефіопії загинули 19 співробітників ООН

  • 11.03.2019, 09:34
  • 688

Внаслідок катастрофи літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, який виконував рейс з Аддіс-Абеби (Ефіопія) у Найробі (Кенія), загинули 19 співробітників Організації Об’єднаний Націй.

Про це йдеться у заяві ООН, повідомляє Громадське.

Так, в організації уточнили, що шестеро із загиблих працювали у Всесвітній продовольчій програмі, двоє — в управлінні Верховного комісара ООН з прав людини, двоє — у Міжнародному союзі електрозв’язку.

Крім того, в авіакатастрофі загинули по одному співробітнику Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Міжнародної організації міграції у Південному Судані, Світового банку, місії ООН у Сомалі. Загинули також шість співробітників офісу ООН у Найробі.

«Причина трагедії поки не відома, проте погодні умови, за попередніми повідомленнями, були хорошими, а літак впав у полі поблизу Бішофту, у приблизно 35 милях від столиці», — йдеться в заяві ООН.

В організації також підкреслили, що трагедія сталася напередодні Асамблеї програми ООН з довкілля, яка збере голів держав, профільних міністрів та тисячі інших учасників на п’ятиденний саміт у столиці Кенії Найробі. Саме туди летіли загиблі співробітники.

Зранку 10 березня розбився пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines зі 149 пасажирами на борту та 8 членами екіпажу, рухаючись з Ефіопії до столиці Кенії — Найробі. Пізніше стало відомо, що усі пасажири літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, який вилетів зі столиці Ефіопії, загинули.

За попередніми даними, українців на борту літака не було.

Схожі новини