Передплата 2024 ВЗ

Кожну копійку в зубах принесуть: Порошенко пригрозив «армійським» корупціонерам

  • 09.03.2019, 19:14
  • 822

Залучення армії до передвиборчих скандалів є ударом по війську з тилу.

Так вважає президент України Петро Порошенко, повідомляє ТСН.

«Ми створили нашу армію у рекордно стислий строк. Тепер вона входить до числа найкращих, найдосвідченіших і найбоєздатніших армій континенту. Вона звільнила дві третини Донбасу, зупинила ворога і міцно тримає оборону на східних рубежах», — заявив він. «Але, на жаль, спроби вдарити по ній з тилу не припиняються. Кожна „фейкова“ новина, що деморалізує збройні сили, яка сіє недовіру до неї та усього оборонного комплексу — це постріл по армії і постріл по державі. Напередодні виборів ці постріли почастішали і переросли в щільний обстріл», — вважає Порошенко.

На його думку, військо потребує захисту від залучення до політичної боротьби. «Критично важливим є прикрити армію від політиканів, які паплюжать п’ятирічні досягнення усього оборонно-промислового комплексу в надії на огульній критиці набрати собі хоч якісь передвиборчі бали», — пояснив глава держави. При цьому він запевнив, що випадки корупції навколо війська мають бути покарані. «Не дам. Кожен буде притягнутий до відповідальності. Вибачте за недипломатичну мову, сказав в інтерв’ю, повторюсь і сьогодні. Кожну копійку вкрадену з бюджету в зубах принесуть і повернуть до бюджету. По іншому не буде», — пообіцяв президент.

Порошенко запевнив, що прізвища, посади чи знайомства «не прикриє і не захистить жодного спритного ділка», а також заявив про необхідність розслідування виявлених фактів і проведення міжнародного аудиту «Укроборонпрому» подальшими змінами — ревізією контрактів, введенням до складу його наглядової ради міжнародних фахівців з країн-членів НАТО, суттєвим обмеженням секретності по всіх оборонних закупівлях. «Наголошую, як верховний головнокомандувач ЗСУ я найбільше зацікавлений у ефективності функціонування всього оборонно-промислового комплексу країни», — заявив він.

Схожі новини