Передплата 2024 ВЗ

Внаслідок сутичок біля Адміністрації президента постраждали троє правоохоронців

  • 09.03.2019, 19:33
  • 527

Біля Адміністрації президента між представниками організацій «Національний корпус» і «Національні дружини» та правоохоронцями виникли сутички, постраждали двоє поліцейських та один нацгвардієць.

Як повідомили в столичній поліції, учасники демонстрації націоналістів намагалися клеїти наліпки на шоломи поліцейських, застосували піротехніку та спробували прорвати кордон правоохоронців, передає «Громадське».

«У результаті сутички біля Адміністрації Презедента України постраждало двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці», — йдеться у повідомленні.

Речник «Нацкорпусу» Роман Чернишев заявив, що серед учасників акції серйозно ніхто не постраждав, затриманих також немає.

«Якщо постраждалі і є, ми не будемо хлюпати носом і кричати про це, як це зараз роблять правоохоронні органи, які в повній амуніції, а в них виявляється хтось там постраждав», — сказав він.

Чернишев також пояснив причину виникнення сутичок. Він наголосив, що Банкова є вулицею, якою громадяни мають право вільно пересуватися, а правоохоронці перекрили її.

«Ви бачили, скільки там вишукувалося поліцейський, і не тільки поліцейських — тих самих „космонавтів“. Ми забуваємо, що Банкова — це вулиця, а не приватна власність Порошенка. Вони її перекривають і не дають ходити. Їм (правоохоронцям — ред.) сказали, що це пішохідна вулиця, ми маємо право пройти до адміністративної будівлі чиновника (президента — ред.), який утримується на податки громадян. Захотіли пройти — почалася штовханина», — розповів речник Нацкорпусу.

Також Чернишев розповів, що «Нацкорпус» їде до Черкас, де з візитом перебуває президент Петро Порошенко. Націоналісти хочуть отримати від нього відповідь щодо притягнення до відповідальності винних у розкраданнях в оборонному секторі.

«Десятки автомобілів та автобусів з правоохоронцями вирушили з Києва в Черкаси, щоб не допустити нашої зустрічі з президентом Порошенком. Відповідні відео з довгими колонами транспорту силовиків, які слідують за нашими автівками, почали надходити від представників НК, які прямують у Черкаси. Крім того, поліція без жодних на те причин, масово зупиняє наші автомобілі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 березня представники організацій «Національний корпус» і «Національні дружини» прийшли до Адміністрації президента із вимогою взяти під варту та арештувати рахунки фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонці.

Схожі новини