Передплата 2024 «Добра кухня»

«Принизлива традиція»: Супрун викликала сильний ажіотаж своєю заявою про 8 Березня

  • 08.03.2019, 16:19
  • 726

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявила, що не приймає вітань з нагоди 8 березня, бо вважає це свято «радянською принизливою традицією».

Про це Супрун написала у своєму Facebook.

«У цивілізованих країнах жінки голосують, вчаться і працюють так само, як і чоловіки. Але боротьба за права жінок — це все ще величезне поле роботи. І дарування букетів і цукерок або підкреслене виявлення особливої уваги і турботи 8 березня з цим не допомагає. Тому що це тільки відкидає назад усі успіхи, досягнуті під час багаторічної боротьби за гендерну рівність», — написала Супрун.

«До сих пір є проблеми з рівною оплатою праці між чоловіками і жінками. До сих пір проблема „скляної стелі“ для жінок в їх кар'єрах. Все ще стаємо свідками сексизму в інформаційному просторі. Коли об'єктивація не зникає з реклами, а жінки, які є, наприклад, публічними особами, цікавлять медіа спочатку своєю зачіскою, взуттям або одягом, і тільки потім результатами роботи», — додала вона.

За словами Супрун, досі багато хто бачить роль жінки перш за все як виконання домашніх обов'язків і догляд за дітьми. Водночас жінки стають жертвами насильства в сім'ї, про яке навіть бояться говорити.

В.о. міністра поскаржилася, що неодноразово стикалася з сексизмом на своїй роботі: «Дивують питання — „як ви, така тендітна жінка, все це витримуєте?!“ Ніби у чоловіків є секретна зброя проти атак невільних радикалів або вроджена здатність „витримувати“ більше ніж жінки».

Також Супрун зазначила, що 8 Березня є державним вихідним у країнах, де права жінок порушуються найчастіше, і «де активно намагалися (або досі намагаються) побудувати комунізм».

«Не лінуйтеся боротися за права жінок і не ігнорувати несправедливість щодня. Тоді потреба в радянській принизливій традиції „дня жінки“ відпаде сама собою», — уклала вона.

Цей пост став темою активного обговорення у мережі.

Схожі новини