Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ви як діти»: Меркель відчитала міністра оборони за пропозицію відправити кораблі в Керченську протоку

  • 08.03.2019, 15:12
  • 1 041

Відомий ізраїльський експерт і політичний оглядач Соломон Манн розповів подробиці дискусії, яка виникла під час засідання Кабінету міністрів Німеччини, з приводу можливої ​​відправки кораблів Бундесверу в Чорне море для проходу через Керченську протоку.

Про це експерт написав у себе в Facebook, повідомляє «Страна.ua».

«У закритому акаунті одного з німецьких політиків з'явився запис перепалки між Ангелою Меркель і Урсулою фон дер Ляйен — міністра оборони Німеччини на засіданні Кабінету. Фрау Ляйен наполягала на тому, щоб виконати прохання США і України, а також рекомендацію НАТО і залучити німецький корабель до дій в Керченській протоці.

Меркель дала досить жорстку відповідь: «…Ви міркуєте, як діти!» — заявила вона, — ви виходите з того, що Путін нічого не зробить і буде дивитися як ми дефілюємо в протоці. А якщо він зробить з нашими кораблями те ж саме, що вже зробив один раз з українськими? Ви що, воювати Німеччині пропонуєте, пані міністр? Чому ми повинні нехтувати інтересами Німеччини заради інтересів США? …", — написав він.

При цьому фрау Канцлер послалася ще й на лист з Франції, де Макрон застерігає Меркель від «необдуманих кроків» по «підбурюванню США».

«Схоже, європейські політики починають розуміти, що дії „нахрапом“ з порушеннями міжнародного правового механізму можуть відгукнутись іміджевими втратами. Може нарешті дійде, що дії на кшталт „прориву блокади Гази“ і „Нава Мармарис“ можуть і жертвами закінчитися, і що перше, ніж когось закликати дотримуватися законів, їх треба самим виконувати?», — написав Соломон Манн.

Схожі новини