Передплата 2024 ВЗ

Манафорту дали майже 4 роки тюрми

  • 08.03.2019, 08:33
  • 554

Федеральний суд США засудив до 47 місяців ув’язнення колишнього голову виборчого штабу Дональда Трампа та екс-радника Віктора Януковича Пола Манафорта за ухиляння від сплати податків та банківські махінації. Зазначимо, що на Манафорта ще чекає вирок в іншій судовій справі щодо змови та тиску на свідків.

Про це повідомляє «Громадське».

Раніше присяжні визнали Манафорта винним в ухилянні від сплати податків під час роботи в Україні. Суддя заявив, що вирок Манафорту непов'язаний із розслідуванням спеціального прокурора США Мюллера щодо російського втручання.

Манафорт попросив суддю виявити співчуття і заявив «сказати, що мене принижено, що я соромлюся — було б замало».

Повідомлялося, що спецпрокурор Мюллер рекомендував засудити 69-річного Манафорта терміном від 19 до 24 років ув'язнення за обвинуваченням у справі про фінансові злочини.

Також суд США визнав, що екс-глава штабу Трампа Пол Манафорт свідомо збрехав слідчим.

На початку лютого 2018 стало відомо, що Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні після того, як йому оголосили обвинувачення.

Раніше телеканал CNN повідомив, що Манафорт очікував виплати $ 2,4 млн від українських політиків та олігархів, серед яких Сергій Льовочкін та Рінат Ахметов.

У США Пола Манафорта звинуватили за 18 пунктами — більшість із них пов'язані з фінансовими махінаціями. Ідеться про корупцію, відмивання грошей через іноземні рахунки, ухиляння від сплати податків, незареєстровану роботу на іноземні уряди.

У фокусі справи, за якою Манафорта вперше почали судити, — це його робота на українських політиків з 2005-го по 2014 рік. Тоді він консультував «Партію регіонів» та Віктора Януковича, а також співпрацював з українськими олігархами — Рінатом Ахметовим, Сергієм Льовочкіним та іншими.

Схожі новини