Передплата 2024 «Добра кухня»

Ще восьмеро учасників АТО та членів сімей загиблих отримали нове житло

У Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій відбувся заключний етап розподілу квартир у будинку на вул. Під Голоском, 22 для учасників АТО та членів їхніх родин.

Як відомо, у Львові діє унікальна комплексна програма допомоги учасникам АТО, аналогів якої немає в Україні. Видають матеріальні допомоги й дуже значні (по 100 тисяч грн. одноразово кожному учаснику бойових дій). Але найвагомішою допомогою є надання житла тим, хто цього потребує. Ця програма передбачає певну черговість. До першої категорії пільговиків, яка може претендувати на квартири, належать учасники АТО, які до досягнення ними повноліття мали статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до другої — члени сімей загиблих учасників бойових дій та безвісти відсутніх протягом року за постійним місцем проживання, до третьої — учасники АТО, що внаслідок війни отримали інвалідність 1 та 2 групи, та особи-учасники, які мають інвалідність з дитинства.

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій завдяки управлінню житлового господарства отримує інформацію про учасників АТО, які є на обліку у ЛМР і потребують житла. Наступний етап — розгляд питання на громадській комісії, що засідає при львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій. Майбутні власники обирають житло методом жеребкування, щоб процедура була чесною і прозорою.

Депутат ЛМР, радник міського голови з питань АТО Олена Пасевич зазначила: «Торік на день св. Миколая відбувся перший тур жеребкування. Було розподілено 42 квартири. Усього в будинку 53 квартири. Сьогодні ще 8 людей отримали нове житло. Будинок має шість житлових поверхів, обладнаний сучасним ліфтом, пристосованим для осіб з інвалідністю. Усі квартири майже однакові за площею, двокімнатні, з хорошим плануванням. Будинок охороняється муніципальною охороною. Благоустрій майже налагоджено, невдовзі ще облаштують дитячий майданчик. Декілька сімей уже живуть там».

Під час жеребкування учасників переповнювали емоції. Під кожним номером були написані побажання, які, окрім подяки й радості, викликали сльози й сум. На жаль, ніщо не здатне повернути здоров’я постраждалим і загиблих сім’ям. Єдине, що може допомогти захисникам і їхнім сім’ям — це небайдужість і підтримка суспільства. Ордер на квартири військовим вручать орієнтовно через півтора місяця.

Схожі новини