Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Штраф та навіть арешт: у Росії каратимуть за неповагу до влади

  • 07.03.2019, 13:35
  • 505

Російська Держдума ухвалила резонансний законопроект про блокування в інтернеті матеріалів, що ображають суспільство, державні символи та інститути влади РФ.

Про це повідомляє ТАСС.

Відзначається, що в документі визначено «порядок обмеження доступу до інформації, що виражає в непристойній формі, яка ображає людську гідність і громадську мораль, явну неповагу до суспільства, держави, офіційних державних символів РФ, Конституції Р Ф або органів, що здійснюють державну владу в РФ».

За даними видання, при виявленні в інтернеті подібних матеріалів генеральний прокурор РФ або його заступники будуть звертатися в Роскомнагляд з вимогою заблокувати ресурс, поки інформація не буде видалена.

Повідомляється, що провайдер буде зобов'язаний негайно проінформувати власника інформаційного ресурсу про необхідність видалити «протиправні матеріали», і якщо інформація не буде видалена протягом доби, то сайт буде заблокований.

У виданні додали, що також Держдума ввела штрафи за образу державних символів та інститутів.

Так за «поширення в інформаційно-телекомунікаційних мережах, в тому числі в мережі Інтернет» матеріалів, які ображають суспільство, держсимволи і інститути влади на перший раз може загрожувати штраф в розмірі від 30 тис. до 100 тис. рублів.

При повторному порушенні штрафні санкції зростуть до 100−200 тис. рублів, а в разі стійкого рецидиву (більше двох разів) — до 200−300 тис. рублів і вже з можливістю арешту на 15 діб в якості альтернативи.

Схожі новини