Передплата 2024 «Добра кухня»

Облрада до міськради: «Ви нам винні 30 мільйонів гривень»

  • 07.03.2019, 11:54
  • 509

Довкола продажу приміщення Центру опіки сиріт і далі вирують пристрасті.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час засідання президії ЛОР заявив, що ЛОР вимагатиме у Львівської міськради компенсації збитків через блокування аукціону з продажу приміщення на вул. Короленка, 7, де зараз міститься Центр опіки сиріт УГКЦ. Ганущин також заявив, що якби не інформаційна кампанія протри продажу приміщення, яку розпочала ЛМР, ціна продажу могла би бути значно вищою.

Нагадаємо, нещодавно Львівська обласна рада, як власник, виставила при­міщення на вул. Короленка, 7 аукціон через сис­тему «Прозорро». Не зважаючи на те, що там займаються діти з Центру опіки сиріт УГКЦ. Голова Центру опіки си­ріт отець Роман Прокопець звертався до Львівської облра­ди з проханням передати це приміщення Центру. Його підтримали Львівської міської ради, але у ЛОР відмовили. Центр опіки сиріт прийняв рі­шення теж взяти участь в аук­ціоні, аби викупити своє при­міщення. Під час благодійних акцій почали збирати кошти. Діти власноруч створювали су­веніри і продавали їх. Збір ко­штів оголосила і Львівська міська рада. Свій одноденний заробіток для цього перераху­вали чиновники мерії. Однак по­трібну суму назбирати не вдало­ся.

27 лютого аукціон відбувся, перемогла київська брокерська компанія ТзОВ «Горизонт Проперті», що діяла в інтересах невідомого покупця. Перемогли кияни, які запропонували за будівлю 35,1 млн. грн. (443,8 долара за квадратний метр). Другим учасником було львівське ТзОВ «Школа вільних та небайдужих» (входить до мережі «Холдингу емоцій! FEST»). Натомість того ж дня, коли відбувся аук­ціон, Господарський суд міс­та Києва зупинив дію рішення Львівської облради щодо продажу приміщень на вул. Ко­роленка, 7, а також зупинив проведення самого аукціону. З цим позовом до київського суду звернулася Львівська міська рада. Отже, наразі будь-які дії щодо цього приміщення призу­пинені.

Збитки Львівської облради її голова Олександр Ганущин оцінює у понад 30 мільйонів гривень: «Будинок на вул. Короленка, 7 — це спільна власність територіальних громад Львівської області, якою управляє Львівська обласна рада. Було прийнято рішення про виставлення цієї будівлі на аукціон як такої, від якої свого часу власник в особі управління освіти ЛМР двічі відмовився. Це приміщення є у вкрай непридатному стані. Аукціон проведений, є зафіксована ціна. Вона невисока і становить 35 млн 100 тис. грн. Після цього ми отримали інформаційне повідомлення, що Львівська міськрада блокує це через господарський суд Києва. Нам прикро, бо ми вбачаємо у цьому не зовсім дружні дії. Бо всім зрозуміло, що гроші, які будуть виручені з аукціону, підуть на довгий перелік об’єктів, в якому є обласні лікарні, школи, заклади культури», — розповів Олександр Ганущин під час брифінгу.

Він нагадав, що депутати ЛМР не захотіли виділяти кошти на участь в аукціоні: «Була петиція, яку всі підтримали, а коли зайшлося про гроші, депутатський корпус відмовився іти на зустріч пропозиції виділити 50 млн. грн. на участь в аукціоні. Вбачаю у цьому не просто бажання насолити нам, садочкам і школам, а ще й бажання роздавати приміщення чужим коштом. Переможець підписав протокол аукціону, і з цього моменту ми говоримо про прямі втрати, котрі настають у разі забезпечення позову та зупинки проведення аукціону. Сподіваюся, що ЛМР розуміє, про що йдеться. Львівська облрада буде шукати в господарському суді Києва і чекати внесення від ЛМР 30 млн 100 тис. грн, якщо вона далі хоче підтримати питання щодо забезпечення позову», — заявив голова ЛОР.

Схожі новини