Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко зустрівся із заступником держсекретаря США Хейлом: про що говорили

  • 07.03.2019, 10:13
  • 690

Президент України Петро Порошенко провів у Києві зустріч із заступником Державного секретаря США з політичних питань Девідом Хейлом.

Про це повідомляє Адміністрація Президента.

«Обговорено подальші спільні кроки з метою протидії агресивним діям Росії у Чорному та Азовському морях, а також заходи у відповідь на російський збройний напад на українські кораблі. Відзначено необхідність подальшого посилення тиску на Росію, у тому числі шляхом санкцій», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, Порошенко і Хейл обговорили питання проведення виборів в Україні.

«Було підкреслено необхідність недопущення зовнішнього втручання у демократичний виборчий процес та збереження внутрішньої стабільності в країні», — зазначили у Порошенка.

«Заступник державного секретаря передав вітання від державного секретаря США Майка Помпео, відзначив „значний прогрес, якого досягла Україна за останні роки в умовах російської агресії“ та запевнив президента України в незмінній підтримці України з боку Сполучених Штатів Америки», — сказано в повідомленні.

Порошенко відзначив «суттєве посилення українсько-американського стратегічного партнерства за останні чотири роки, зокрема значне поглиблення співпраці у сфері безпеки і оборони, а також активне зростання обсягів торговельно-економічного співробітництва».

Схожі новини