Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Домагався до студенток: у провідному київському виші звільнили викладача

  • 07.03.2019, 08:57
  • 632

Викладача Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доцента Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Петра Романенка, якого студентки звинуватили в сексуальних домаганнях, звільнили з займаної посади.

Про це повідомляє «Прямий» із посиланням на сайт університету.

Так, 29 січня до ректорату університету надійшла заява від студентів «Інституту біології та медицини» щодо неправомірної поведінки доцента Романенка під час проведення навчальної практики в Канівському природному заповіднику влітку 2018 року.

У колективній скарзі студентки звинувачували викладача ботаніки в сексуальних домаганнях і вимагали звільнити його з посади. За їхніми словами, впродовж місяця практики викладач ботаніки «неодноразово чіплявся до студенток, торкався їх без дозволу та відкрито заявляв про свій сексуальний інтерес».

Була створена комісія для вивчення порушених у заяві питань. За результатами роботи комісії було виявлено низку порушень і недоліків, допущених при проведенні навчальної практики.

Також повідомляється, що «окремі дії та висловлювання доцента Романенко визнані такими, що не відповідають нормам етики науково-педагогічних працівників», а тому він звільнений.

Схожі новини