Передплата 2024 «Добра кухня»

Стоматологи захопили сесійну залу Львівської міськради і мають намір ночувати там

Лікарі вимагають виплати заборгованості за зарплатами

Львівські медсестри, санітарки та лікарі Комунальної третьої і п'ятої стоматологічних поліклінік заявили, що ночуватимуть у Львівській міській раді.

Про це повідомивляє ЗІК з посиланням на головного редактора газети «Ратуша» Миколу Савельєва, який виявився єдиним журналістом на місці події.

Стоматологи вимагають від міської влади Львова виплати заробітної плати і заявляють, що не залишать приміщення ЛМР, доки це питання не внесуть на порядок денний сесії Міської ради, яка відбуватиметься завтра.

«Таке рішення медики прийняли після того, як на засіданні колегії Львівської міської ради не було внесено в порядок денний сесійного засідання питання про виплату заборгованої зарплати лікарям», — кажуть вони.

«Чиновники нас знову здурили. Минулого тижня, під час пікету, з нами спілкувався пан Євген Бойко, який пообіцяв, що буде призначено уповноважену особу від міської ради, яка спільно з нами розробить дорожню карту виплати заборгованої зарплати і 7 березня це питання розглянуть на сесії. Жодної зустрічі, жодного рішення за цей час не прийнято», — повідомила голова профспілкової організації Комунальної третьої стоматологічної поліклініки Надія Тацій.

Відтак медичні сестри, санітарки і лікарі після засідання колегії вирішили ночувати у великій сесійній залі міської ради. У однієї з санітарок стався гіпертонічний криз, до неї викликали швидку допомогу.

«Завтра зранку будемо звертатися до депутатів! Є 186 судових рішення про виплату нам зарплати. Але для Міської ради закон нічого не важить. Якщо нас і далі не будуть чути, будемо вдаватися до радикальних дій», — зазначають учасники протестної акції.

Муніципальна поліція відключила світло і перекрила всі виходи.

Одній жінці — протестувальниці — стало погано. Їй викликали швидку допомогу.

Схожі новини