Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові відбулася презентація проекту для дітей «Під зорею Пінзеля»

Любов до країни починається від любові до прекрасного, — вважають у мистецькій школі № 5.

Концерт скрипкового ансамлю Sempre Primo, в якому займаються діти від двох до 17-ти років, нікого не залишив байдужим. Ці талановиті діти і їхня викладач Оксана Матвієнко підтримали проект і знімались в Різдвяному проморолику Львова «Львів.Пінзель.Бароко», коли на вулиці потріскував 8-градусний мороз.

Усі гості заходу мали можливість ознайомитися з творами видатних художників, які створили свої полотна на тему «Натхненні Пінзелем», а вже з 23 квітня до 30 травня в Органному залі відбуватиметься виставка, де можна буде побачити всі твори колекціі, а також ознайомитись з новими картинами, якими близько двох років наповнюється колекція.

Для того щоб краще зрозуміти, ким є для України Пінзель, а також рятівник його творів — великий мистецтвознавець Борис Григорович Возницький, присутнім показали фільм «Таїна Пінзеля. Від Бучача до Лувру».

Великою несподіванкою для гостей стала історія костелу Усіх Святих, що за 12 кілометрів від Львова — у селі Годовиця. Саме для порятунку цього костелу спрямована основна діяльність АрТ студіі Івони Лобан.

Пані Івона привезла для дітей у школу не лише картини видатних художників, а й лекцію, фільми, проморолики і слайд-шоу, а ще колекцію одягу «Пінзель.Львів.Бароко», в якій є сукня, що представляла Україну на світовому конкурсі, і стала призером.

«Діти — наше майбутнє! Ми змалечку маємо закладати у їхні голівоньки і серця любов до музики і мистецтва, гордість до своєї країни! Коли діти будуть знати, які видатні особистості жили і творили в Україні, вони усвідемлено почнуть себе самоідентифікувати, і пронесуть любов до свого краю через все життя і через всі континенти, куди би пізніше доля їх не закинула. А тепер ми обов"язково знайдемо можливості дати друге життя унікальному храму Усіх Святих у Годовиці, і вже незабаром усі діти будуть знати ім"я Пінзеля так, як знають Ім’я Мікеланджело», — сказала авторка проекту.

Авторка проекту запропонувала дітям створити малюнки на тему: «Натхненні Пінзелем», і в скорому часі організує для них виставку.