Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бунт у тюрмах Франції: наглядачі заблокували 15 в’язниць

  • 06.03.2019, 14:09
  • 612

Тюремні наглядачі у Франції заблокували 15 в’язниць в середу, 6 березня, після теракту в тюрмі суворого режиму Конде-сюр-Сарт, в результаті якого двоє охоронців отримали поранення.

Про це повідомляє «Кореспондент» із посиланням на France Info.

Раніше близько сотні наглядачів в'язниці Конде-сюр-Сарт заблокували входи до в'язниці. Перед будівлею тюремні охоронці розвели багаття, спалюючи шини та піддони. Вони незадоволені дефіцитом людських ресурсів у пенітенціарній установі. Профспілки тюремних наглядачів закликали співробітників долучитися до блокування інших тюрем і висловити своє невдоволення умовами праці та безпеки у в'язницях.

Раніше, у вівторок, 6 березня, поліція у Франції штурмувала в'язницю через напад ув'язненого. Нападник, який радикалізувався у в'язниці, і його партнерка забарикадувалися в кімнаті для побачень у в'язниці суворого режиму Конде-сюр-Сарт. Під час штурму двоє наглядачів отримали ножові поранення. Кульові поранення отримали в'язень і його партнерка. Від отриманих ран жінка померла. Нападника затримали, інцидент розслідують як терористичний акт.

Нападник у в'язниці Конде-сюр-Сарт — 27-річний Мікаель Шьоло, який відбував 30-річний термін ув'язнення за викрадення людини, що спричинило смерть, грабіж і прославляння тероризму.

Під час нападу Шьоло кричав «Аллах Акбар». За його словами, він вирішив помститися за смерть Шерифа Шекката, який влаштував стрілянину на різдвяному ярмарку в центрі Страсбурга в грудні і згодом був убитий правоохоронцями.

Міністр юстиції Франції Ніколь Беллубе назвала напад терактом.

Схожі новини