Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Максим Козак — і до футбольного віщунства мастак

  • 06.03.2019, 12:50
  • 1 102

Одна з нагород «Високого Замку» дісталася багатодітному батькові у селі на Вінничині.

«Футбольна команда з одним запасним» — так можна було би назвати 12 лауреатів чергового конкурсу футбольних провидців, який ось уже 23 рік організовує газета «Високий Замок». Усіх їх за підсумками минулого «віщунського» сезону ми вшановували у стінах редакції.

Разом з журналістами руку найкращим футбольним оракулам тиснули легендарний захисник львівських «Карпат» Ростислав Поточняк, прес-аташе цього клубу Юрій Назаркевич, а також керівник будівельної фірми ІММ Михайло Буга, який своїми коштами підтримує футбол у рідному селі Усті і у Львові. До вшанування переможців доклався ще один колишній «карпатівець» — підприємець Василь Швед, батько лідера нинішньої команди «зелено-білих» Мар’яна Шведа.

Головний приз цього разу здобув 13-річний школяр зі села Дроговижа Максим Козак. У футбол колись грав його дідусь Степан (нині він настеляє футбольні газони), з м’ячем «на ти» і батько Володимир, сільський вчитель. Сам Максим стоїть у воротах юнацької команди з районного Миколаєва. А фанатіє від гри «Ліверпуля»…

Друге місце серед футбольних провидців зайняв колишній водій, батько чотирьох дітей (один із трьох його синів — учасник АТО) Валерій Скорбач зі села Перепільчинці Шаргородського району на Вінниччині. Валерій — громадський активіст, п’ятиразовий депутат сільради, футбольний суддя, добрий господар на своєму хазяйстві. Одна з його кімнат заставлена газетними вирізками про футбол. Вінничанин не раз ставав переможцем всеукраїнських конкурсів провидців. Зізнався, що завойований кубок від «Високого Замку» — особливо велика для нього удача.

Наш чемпіон Максим — наймолодший учасник конкурсу провидців. А найстарший серед них — Богдан Біляк зі Львова, яку виповнилося 75. Він, а також третій призер змагання Іван Юріяк, колишній будівельник, на зустрічі згадували, як 50 років тому Львів шаленів від рідних «Карпат», що привезли до рідного міста Кубок СРСР…

Спогадами про ті незабутні миті на прохання наших лауреатів ділився Ростислав Поточняк. Уславлений ветеран дякував за любов до футболу всім решти лауреатам «високозамківського конкурсу» провидців — Володимиру Тимцану з Брюховичів, Богдану Матвіїшину зі Стрия, Тетяні Єсип і Ярославу Дуфанцю з Пустомит, Лідії і Василю Головайчукам з Лопатина, Ярославу Навроцькому Роздолу, Володимиру Барану із Золочева.

На фото:

Лауреати конкурсу футбольних провидців на призи «Високого Замку».