Передплата 2024 «Добра кухня»

Весна. Знову палять суху траву…

Тільки-но зійшов сніг і земля підсохла, на Львівщині активізувалися палії сухої рослинності.

Протягом доби вогнеборцям Львівщини понад 50 разів (!) доводиться ліквідовувати загоряння сухої трави та чагарнику. Про це «ВЗ» повідомили у Головному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Найбільше пожеж сухої трави надзвичайники зафіксували у Жовківському, Миколаївському, Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Яворівському та Жидачівському районах, а також у місті Новий Розділ.

За самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків паліям «світить» адмінвідповідальність у вигляді штрафу — від 170 гривень до 1190 гривень .А за особливо значні збитки — кримінальна відповідальність.

Однак, попри заборони та штрафи, з початком весняних польових робіт кількість таких випадків зростає. І мало хто замислюється, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові й господарські будівлі, сади тощо. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може поширюватися зі швидкістю до 4 кілометрів за годину, а у вітряну — до 30 км на годину.
Надзвичайники закликають небайдужих і свідомих громадян: якщо виявили особу, яка підпалює траву, — телефонуйте 102 і повідомляйте про злочин!

Схожі новини