Передплата 2024 ВЗ

У Львові відбувся перший міжнародний мотиваційний форум для жінок-військовослужбовців, волонтерів та громадських діячів

  • 05.03.2019, 15:56
  • 456

За ініціативи відділення спеціальних кореспондентів Інформаційного агентства Міністерства оборони України у Львові на базі 58 Будинку офіцерів відбувся мотиваційний форум «М'яка сила», до проведення якого долучились військовослужбовці-жінки, волонтери, політики та громадські діячі.

Спеціальними гостями-доповідачами форуму стали жінки-військовослужбовці військово-тренувальних місій ЗС США та З С Канади.

У форумі взяли участь студенти факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, студенти львівських коледжів, а також військовослужбовці різних військових частин Львівського гарнізону.

Кожна з промов була по своєму унікальна. Софія Федина — відома у Західній Україні волонтер і співачка. Яка вже п’ять років поспіль допомагає бойовим підрозділам. Але мало хто знає, що вона ще й кандидат політичних наук, талановитий міжнародник. І всі свої знання та навички суміщає для того, аби Україна швидше здобула перемогу.

Олена Круглікова — вдова загиблого на Сході України в 2014 році офіцера З С України. Змогла не лише оговтатись від страшної втрати, але й почати допомагати іншим жінкам, які опинились в схожих життєвих обставинах. Зараз Олена є засновником благодійного фонду «Сумна Квітка», активним громадським діячем.

Ярина Капітан — талановитий радіожурналіст у минулому. І людина, що займається законотворчою діяльністю тепер. Вона є помічником народного депутата ВР від Львівщини, що опікується питаннями оборонної політики. Її темою для промови стала роль жінок у сучасній українській та європейській політичній системах.

Цікавими були розповіді й іноземних гостей. Старший лейтенант ЗС США Кейтлін Макгвайр свою промову говорила… українською. Для неї це був життєвий виклик — відправитись до України з американською військово-тренувальною місією і вивчити мову країни перебування. За цивільною освітою вона — лінгвіст, що здобувала науковий ступінь, вивчаючи класичну латину. Її мотиваційна настанова до присутніх: «Не бійтесь вийти із зони власного комфорту, якщо прагнете досягти високих результатів».
Жінки-військовослужбовці З С Канади капітан ВМС Крістін Хурофф та мастер-капрал Наталі Робінсон робили наголос на важливих для канадських жінок аспектах: усвідомлений вибір життєвого шляху і, власне, мотивація до служби у канадській армії.

Схожі новини