Передплата 2024 ВЗ

Бойовики на Донбасі гатили з артилерії та мінометів, один український військовий загинув

  • 05.03.2019, 08:34
  • 316

Впродовж доби, 4 березня бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

Ворог вів вогонь по українських захисниках із танків, артилерійських систем та мінометів, витративши 108 снарядів і мін калібрів 125, 122, 120 та 82 мм. Також противник обстрілював наші підрозділи з протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Військові повідомили, що бойовики (у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід») 5 разів обстріляли: «з танків, артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та протитанкових ракетних комплексів — у районі населеного пункту Лебединське; двічі, з мінометів 120-го калібру — поблизу села Водяне; з артилерійських систем калібру 122 мм — у районі населеного пункту Широкине; з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів — біля селища Піски. У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання „Північ“ противник чотири рази обстріляв наших захисників: з мінометів калібру 120 мм у районі селища міського типу Зайцеве; з артилерійських систем калібру 122 мм — у районі населеного пункту Новотошківське; з мінометів калібру 82 мм — біля села Кримське; зі стрілецької зброї — поблизу селища міського типу Станиця Луганська».

Внаслідок обстрілів один український захисник загинув.

«За даними розвідки, 4 березня чотирьох окупантів знищено та одного поранено. За уточненими даними, російсько-окупаційні війська здійснили мінометні обстріли населених пунктів Зайцеве та Новолуганське. Частково пошкоджено житловий будинок та господарські споруди. Від початку поточної доби ворог обстріляв позицію наших військ у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання „Північ“ — з мінометів калібру 82 мм у районі населеного пункту Кримське. Втрат серед наших захисників немає», — додали військові.

Схожі новини