Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія також вийшла з ядерного договору з США

  • 04.03.2019, 16:58
  • 672

Президент Росії Владімір Путін підписав указ про призупинення виконання Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на сайт Кремля.

«Владімір Путін підписав Указ «Про призупинення Російською Федерацією виконання договору між Союзом Радянських Соціалістичних Республік і Сполученими Штатами Америки про ліквідацію їх ракет середньої дальності і малої дальності» — йдеться у повідомленні.

Таким чином, Росія вирішила проігнорувати всі заклики Заходу щодо необхідності повернення до виконання Договору.

6 лютого глава МЗС Росії Сергєй Лавров заявляв, що РФ дзеркально відповість США і вийде з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) через шість місяців.

Нагадаємо, 2 лютого, Сполучені Штати припинили свої зобов'язання за Договором про РСМД і почнуть процес виходу з нього. Якщо Росія не повернеться до виконання умов угоди, процес виходу завершиться через 6 місяців.

США вимагають, щоб Росія знищила всі ракети, які порушують договір, а також пускові установки і пов'язані з ними обладнання.

Росія заперечувала усі звинувачення США. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив в п'ятницю, що Росія шкодує про рішення США і звинувачує Вашингтон у «небажанні вести будь-які суттєві переговори».

Схожі новини