Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Хто наступний?»: у Варшаві з’явилися плакати про окупацію Криму Росією

  • 04.03.2019, 18:33
  • 548

По всій Варшаві в понеділок з’явилися плакати польською мовою з інформацією про захоплення Росією Криму і риторичним запитанням «Хто наступний?».

Загалом по Варшаві розклеєно 100 плакатів у близько 50 місцях, повідомляє Укрінформ.

«20 лютого 2014 року Росія розпочала окупацію українського Криму. Яку країну Путін атакує наступною?», — написано на плакатах.

Лідерка варшавського Євромайдану Наталія Панченко вважає, що сформульоване на цих плакатах питання є дуже актуальним, адже повинно привести до певного «протверезіння» багатьох поляків та українців.

«Я особисто коли вперше побачила плакат, то замислилася над тим, що сьогодні відчуття безпеки є ілюзорним, адже всі ми, фактично, сидимо на пороховій бочці, і ніхто не може пообіцяти, що завтра війна не розпочнеться десь у країнах Балтії, або у Варшаві, де я живу, або будь-де на планеті, де Путін захоче розв’язати нову війну», — висловила думку Панченко.

На її переконання, ці плакати нагадують перехожим про реалії, в яких живе Україна: про окупацію, про війну на сході України, про людей, які там гинуть щодня і про тисячі загиблих за останні п’ять років.

Як відомо, анексія Кримського півострова армією РФ розпочалася 20 лютого 2014 року. 16 березня окупаційною владою було проведено так званий «референдум» про незалежність, А Р Крим, яким вона намагалась легітимізувати захоплення іноземної території.

Схожі новини