Передплата 2024 «Добра кухня»

На виборах міського голови Гданська перемогла екс-заступниця вбитого мера Адамовича

  • 04.03.2019, 13:29
  • 554

На дострокових виборах мера Гданська, які відбулися після вбивства Павла Адамовича у січні, за попередніми результатами, перемогла виконувачка обов’язків мера Александра Дулькевич.

Колишня заступниця Адамовича з питань економічної політики перемогла у першому турі з підтримкою 82% виборців, повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF 24.

Остаточний результат голосування оприлюднять пізніше. Однак вже зараз все говорить про те, що Дулькевич, 39-річна юристка і міська чиновниця, перемогла 51-річного режисера документальних фільмів Гжегожа Брауна і 46-річного католицького активіста і будівельного підприємця Марека Скібу.

За неофіційними даними більшості виборчих комісій, участь у дострокових виборах мера в неділю взяли 48% виборців.

Александра Дулькевич у передвиборчій кампанії стверджувала, що не стане «другим Павлом Адамовичем», але продовжуватиме його місію. Вона обіцяла підвищити безпеку дорожнього руху, відкривати нові дитсадки, розвивати інфраструктуру міста.

Нагадаємо, 13 січня нападник Стефан В. вибіг на сцену і кілька разів ударив ножем мера Гданська Павла Адамовича. Нападник нібито мстився за безпідставний термін у в’язниці. Лікарі не змогли врятувати життя мера, і 14 січня Адамович помер.

Павел Адамович був мером Гданська з 1998 року. У листопаді минулого року його переобрали на новий термін.

Схожі новини