Передплата 2024 ВЗ

В Італії схопили боса «Каморри» — одного з найрозшукуваніших мафіозі

  • 03.03.2019, 18:42
  • 617

Поліція заарештувала боса італійського мафіозного угруповання «Каморри» Марко Ді Лауро — одного з найбільш розшукуваних злочинців в Італії.

Після більш ніж 14 років полювання за мафіозі італійська влада заарештували Ді Лауро в суботу, пише DW.

Ді Лауро схопили в квартирі на півдні Неаполя — в операції брали участь 150 офіцерів поліції. Коли Ді Лауро знайшли, він сидів зі своїми двома котами і їв пасту. Опору не чинив. За повідомленнями ЗМІ, він тільки висловив занепокоєння долею своїх котів.

Італійські ЗМІ повідомили, що арешт був пов'язаний з убивством, яке сталося раніше в суботу, та яке скоїла пов’язана з Ді Лауро людина.

Прем'єр-міністр Джузеппе Конте у Twitter подякував поліції за затримання «супервтікача». Міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні також привітав правоохоронців з «дуже важливою місією».

За даними МВС, Ді Лауро був одним з чотирьох найбільш розшукуваних злочинців в Італії. Він вважається другою найбільш небезпечною людиною в Італії після боса сицилійської мафії Маттео Мессіни Денаро.

У 2004 році він уникнув затримання під час масового поліцейського рейду. Ді Лауро вважають відповідальним як мінімум за чотири вбивства.

Щонайменше 130 осіб було вбито в результаті жорстокої боротьби за владу, коли клан Амато-Пагано відокремився від клану Ді Лауро в 2004 році.

Схожі новини