Передплата 2024 «Добрий господар»

У Сирії сьогодні може відбутися вирішальний бій проти терористів «Ісламської держави» — ЗМІ

  • 03.03.2019, 16:30
  • 721

У Сирії сьогодні, 3 березня, може відбутися вирішальний бій проти терористів з угруповання «Ісламська держава» (ІД).

Сирійські повстанці, підтримувані США, очікують, що вже сьогодні відбудеться вирішальна битва за останнє поселення, що знаходиться в руках терористів з угруповання «Ісламська держава» (ІД), повідомляє Deutsche Welle.

Представник контрольованих курдами «Демократичних сил Сирії» (SDF) заявив, що повстанці останнім часом малими силами просувалися вперед, в село Багхус. Це, в свою чергу, пов'язано з тим, що вся територія була замінована бойовиками «ІД».

«Уздовж вулиць встановлені тисячі мін», — додав представник SDF.

Серед терористів з «ІД», які залишаються в Багхусі, в основному є іноземні найманці, які сховалися в траншеях і звідти наносять раптові удари по силам SDF. Наступ сил SDF почався в четвер, 28 лютого.

Звільнення Багхуса є важливою віхою в боротьбі з «ІД», яка в 2014 році зайняла великі території, що належать Іраку і Сирії, проголосивши там свій «халіфат». Після звільнення села під контролем «ІД» залишиться тільки віддалений і майже ніким не населений регіон на захід від Євфрату, що знаходиться в центрі контрольованої сирійською армією території.

Крім того, 283 сирійця, підозрюваних в приналежності до «ІД», були звільнені курдською владою, про що було оголошено пізно ввечері в суботу, 2 березня. В якості причини було названо те, що на руках затриманих «не було крові». Звільнення сирійців — жест «співпраці, братерства і милосердя», йдеться в заяві на сайті підтримуваних SDF.

Експерти з сирійського спостережного пункту з прав людини, що базується в Лондоні, повідомили, що це не перше звільнення ув'язнених, пов'язаних з «ІД», здійснене курдською владою, однак цього разу кількість випущених з в'язниці сирійців була особливо великою. Представниками SDF утримуються сотні ймовірних іноземних джихадистів, а також жінки і діти, пов'язані з можливими членами «ІД».

Схожі новини