Передплата 2024 «Добра кухня»

Євроскептики висунули Мей вимоги щодо угоди про Brexit, — ЗМІ

  • 03.03.2019, 15:53
  • 440

Восьмеро британських депутатів-євроскептиків висунули прем’єр-міністру Терезі Мей ключові умови, після виконання яких вони готові підтримати її угоду про Brexit.

Вони хочуть вивчити усі домовленості, яких генпрокурор Джеффрі Кокс досягне з Брюсселем щодо «бекстопу» у Північній Ірландії, аби переконатися, що він буде тимчасовим, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BBC.

«Бекстоп» є інструментом, який дозволить уникнути жорсткого кордону з Ірландією після Brexit. Ця новина надійшла після того, яка стало відомо про зростання готовності британських депутатів до компромісу.

«Генеральному прокурору необхідно дати юридично зобов'язуючу гарантію того, що „бекстоп“ буде тимчасовим», — сказав консерватор Грем Брейді.

Британія повинна покинути ЄС 29 березня. Депутати минулого місяця відхилили угоду Мей про Brexit 230 голосами. Мей вважає, що більшість депутатів, які проголосували проти її угоди, підтримають її, якщо їй вдасться домогтися змін, які не дозволять Британії залишатись прив'язаною до митних правил ЄС на невизначений термін.

Вона пообіцяла депутатам ще одне голосування щодо її угоди до 12 березня. Якщо документ не підтримають, то депутати проголосують щодо виходу країни з ЄС без угоди, а потім, до 14 березня, відбудеться голосування, щодо того, чи варто відкласти Brexit на короткий термін.

У неділю консервативні депутати-євроскептики чолі з Джейкобом Рісом-Моггом оголосили про «три тести», які уряд повинен скласти, щоб завоювати їхню підтримку. Вони закликали створити юридично зобов'язуючий механізм для виходу з «бекстопу», з чітким планом завершення його дії і недвозначним формулюванням у юридичних висновках уряду, повідомляє The Sunday Times.

Схожі новини