Передплата 2024 ВЗ

У Львові знесли 30-метрову стелу Монумента слави

Попередні дві спроби знести стелу були для підрядника невдалими

Вночі у неділю, 3 березня, у Львові знесли 30-метрову стелу Монумента слави, що розташований на вул. Стрийській. Після цього підрядник розбиватиме бетонну конструкцію стели, що впала донизу, пише Zaxid.net.

Попередні дві спроби знести стелу були для підрядника невдалими. До прикладу, вночі 1 березня працівники компанії «Промальтбуд», які є підрядниками у ФОП Хома Роман Володимирович, понад шість годин намагались повалити найвищу частину конструкції на землю. Однак, конструкція вилась міцнішою, ніж вони думали, тому демонтаж перенесли.

Нагадаємо, у 2017 році була створена комісія, яка провела обстеження монументу і визнала 30-метровий пілон аварійним. А наприкінці лютого минулого року Львівська мерія ухвалила рішення демонтувати аварійний 30-метровий пілон Монумента слави на вул. Стрийській.

П'ять барельєфів із 30-метрової стели перенесли до музею «Територія терору». Музейники ще вирішують, що з ними робити. Меморіал «Монумент бойової слави Радянських Збройних Сил» відкрили у 1970 році. Ансамбль меморіалу, окрім 30-метрової стели, складався з бетонної композиції з фігурами воїнів та алегоричних фігур радянського воїна і «Батьківщини-матері».

Схожі новини