Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Із дня на день: Трамп погрожує остаточно покінчити з «Ісламською державою»

  • 03.03.2019, 08:58
  • 317

Президент США Дональд Трамп упевнений в тому, що т.зв. «халіфат Ісламської держави» буде повністю розбитий в найближчі дні.

Про це пише «Сегодня».

«Сьогодні-завтра халіфат буде повалений на 100%», — заявив він, виступаючи в суботу, 2 березня, на Конференції консервативних політичних дій.

За словами Трампа, раніше деякі американські генерали йому говорили, що знищення «ІД» займе близько двох років, але він відкидав їх слова, стверджуючи, що це занадто довго. Потім він відправився до Іраку, де американські військовослужбовці йому сказали, що домогтися цього можна швидше, якщо атакувати терористів з більшого числа точок.

«Якщо ви нам дозвольте, ми можемо їх атакувати з різних сторін, і навіть з бази, на якій ви зараз перебуваєте. І вони (терористи — Ред.) так і не дізнаються, звідки по них вдарили», — процитував Трамп слова американського військовослужбовця, з яким він спілкувався на базі в Іраку.

Нагадаємо, 13 січня Трамп оголосив про початок виведення військ США з Сирії і додав, що на території цієї країни залишилося небагато бойовиків ІД.

А 19 грудня 2018 року Трамп своєрішення по Сирії Трамп аргументував тим, що сирійська кампанія США не варта ресурсів, які витрачаються на неї з американського бюджету.

Схожі новини