Передплата 2024 «Добра кухня»

У Берліні влаштували акцію #LiberateCrimea

У Берліні на площі перед Бранденбурзькими воротами відбулася міжнародна акція #LiberateCrimea, присвячена п’ятій річниці окупації Криму Росією

Як повідомляє Укрінформ, у акції взяли участь українські активісти, представники української дипломатичної місії, друзі з Німеччини, Польщі, Чехії та інших країн.

«Учасники акції наголошували на важливості висвітлення у ЗМІ незаконної анексії Криму Росією та збройної агресії на сході України, оскільки російська пропаганда активно працює на європейську аудиторію», — йдеться у повідомленні.

Також у ході акції згадали про політв'язнів — кримчан та усіх українських в'язнів Кремля, що перебувають у російських тюрмах — яких РФ заґратувала під надуманими приводами.

На акції розгорнули великий кримськотатарський прапор, який подорожує світом і на якому в різних країнах активісти залишають свої підписи.

Міжнародна акція #LiberateCrimea, ініціатором якої є Кримськотатарський ресурсний центр, проходить 2 березня у 27 країнах світу, в рамках акції проходять демонстрації із закликами до деокупації півострова, відновлення територіальної цілісності України та повної реалізації колективних та індивідуальних прав кримських татар.

Схожі новини