Передплата 2024 «Добрий господар»

Через перехід церкви до ПЦУ у Чернівецькій області побилися двоє священиків

  • 02.03.2019, 19:09
  • 897

У Чернівецькій області збори церковної громади завершилися бійкою між двома священиками.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами очевидців, інцидент стався сьогодні в селі Бережонка Вижницького району, під час зборів парафії церкви Святого Апостола і євангеліста Іоанна Богослова, яка вирішила перейти з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.
Місцеві жителі повідомили, що сьогодні на зборах церковної громади були присутніми 192 мешканці Бережонки. Рішення про перехід було ухвалене 164-ма голосами учасників зборів. Водночас «проти» проголосували 18 осіб, а «утримались» десятеро.

На збори також приїхали прихильники колишньої УПЦ МП з сусідніх сіл — Замостя, Мілієве, Коритне. Вони виступили проти переходу церкви до ПЦУ.

Під час зібрання парафії виник конфлікт між священиком церкви Івана Богослова отцем Миколаєм та благочинним Вижницького району Іллею Кнігніцьким. Отець Миколай звинуватив благочинного в тому, що він навмисне підбурює людей і є розкольником. Пізніше він ударив Іллю Кнігніцького, внаслідок чого той отримав травми обличчя.

На місці інциденту працюють співробітники Національної поліції.

Наразі це вже 14-та церква у Чернівецькій області, яка ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України. Загалом у регіоні приблизно 400 церков підпорядковуються колишній УПЦ МП.

Схожі новини