Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Воєнна маячня: у генштабі РФ заявили, що США розробляють план «Троянський кінь» проти Росії

У генеральному штабі РФ стверджують, що Пентагон розробляє стратегію воєнних дій проти Росії під назвою «Троянський кінь», яка включає в себе залучення «п'ятої колони» всередині Росії та завдання ударів по найважливіших об’єктах країни.

Начальник генштабу РФ генерал Валерій Герасимов заявив, що це «принципово нова стратегія», в якій США планують залучити протестний потенціал «п'ятої колони» для дестабілізації обстановки в Росії. Також Пентагон нібито планує використати високоточне озброєння для завдання ударів по найважливіших об’єктах країни. Про це повідомляє ТАСС.

Герасимов упевнений, що РФ готова протистояти будь-якій стратегії, бо за останні роки військові розробили «концептуальні підходи з нейтралізації агресивних дій імовірних супротивників».

«США та їхні союзники визначили агресивний вектор своєї зовнішньої політики. Ними опрацьовуються військові дії наступального характеру, такі як „глобальний удар“, „багатосферний бій“, використовуються технології „кольорових революцій“ і „м'якої сили“. Їхньою метою є ліквідація державності неугодних країн, підрив суверенітету, зміна законно обраних органів державної влади», — розповів начальник генштабу.

Герасимов додав, що однією з «жертв» цієї політики США є Україна.

Схожі новини