Передплата 2024 ВЗ

Україна може забути про НАТО, доки не вирішить мовне питання з Угорщиною, — Ходжес

  • 02.03.2019, 15:13
  • 900

Доки Україна і Угорщина не вирішать суперечки щодо мовного питання у законодавстві, Угорщина буде блокувати євроатлантичні прагнення України.

Про це заявив колишній командувач сухопутними військами США в Європі (2014−2017), генерал-лейтенант Бен Ходжес під час першої міжнародної конференції «Одеські дебати. Об'єднання України, Чорноморського регіону та трансатлантичних партнерів» в Одесі, передає УНН.

«Питання мови, освітнього законодавства між Угорщиною і Україною. Я впевнений, що не розумію всіх деталей цього, тож я можу прозвучати як стороння людина, але поки це залишається питанням, можете забути про НАТО. Угорщина буде блокувати Комісію Україна-НАТО вічно», — наголосив Ходжес.

З його слів, якщо Україна має серйозні наміри в її прагненні щодо НАТО, вона має вирішити, що для неї є важливішим.

Нагадаємо, після ухвалення у 2017 році в Україні закону про освіту, який визначив українську мовою освітнього процесу, Угорщина почала блокувати засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів.

Країни НАТО закликали Україну продовжити шлях реформ, включаючи імплементацію рекомендації Венеційської комісії щодо закону про освіту.

Схожі новини